“It’s easy to stand in the crowd but it takes courage to stand alone” 

Mahatma Ghandi

SELV OG SOCIALE MEDIER

SELVVÆRD – Giv dit selvværd – eller andres? – 1 boost.

Boost dit selvværd Teksten i dette blogindlæg er nok så langt fra nogen form for seriøs, videnskabelighed, som det kan komme. Det er overvejende et muntert indslag, og ønsker derfor ikke at udgive sig for meget mere end det – Men … dog ikke uden stof til eftertanke –   for som bekendt kan det være

Læs mere »
Blogintro

BLOG INTRO

Velkommen til min blog Det er en blog, der  udspringer af min passion for det skrevne ord og  ubændige og vedvarende trang til at skrive. Om hvad som helst og alt muligt, jeg støder på i livet og hverdagen – stort som småt. Alt det, der vækker mine tanker og følelser – og det er

Læs mere »
Lidelse

TANKER OM LIDELSE, INSPIRERET AF KNUD ROMER

Lidelse hører med til menneskelivet – ingen af os undgår den. Spørgsmålet er, om der kan være en mening i at blive i lidelsen – blot for en tid – frem for at ville ud af den, hurtigere end det somme tider kan lade sig gøre. Tanker om lidelse, inspireret af et interview med Knud Romer.

Læs mere »
Omstillingsparat

OMSTILLINGSPARAT PÅ JOB OG I FRITIDEN – kan du følge med?

Vi lever i en tid, hvor alting accelererer med stadigt større hastighed – alting skal hele tiden være større, hurtigere, bedre..konkurrencen kan være hård, når vi hele tiden skal præstere.Såvel på jobbet som i fritiden.  Robust, omstillingsparat  …også i privatlivet…? Robust og omstillingsparat. To ord, vi måske primært kender fra arbejdsmarkedet, hvor de optræder igen

Læs mere »
Birgitte Abdel

Præsentation

af bloggeren

Jeg hedder Birgitte Abdel og er født i 1963.

Siden her udspringer dels af min store passion for det skrevne ord, dels af den forfatterdrøm, jeg har båret i mig, så længe jeg kan huske tilbage.

At jeg først for alvor har gjort noget ved den drøm skyldes at mit liv har været optaget af så meget andet. Så meget andet godt, vil jeg skynde mig at tilføje. Det er min klare overbevisning at der er en tid til alt. Sådan er det i hvert fald for mig. Skal jeg fordybe mig i noget, må andet vige pladsen og vente på den rette tid.

Derfor har min skrive-tid først fundet plads sent i livet.

Jeg har altid elsket at skrive.  Jeg synes ord – såvel talte som skrevne – kan uendeligt meget. 

At det så lige blev den skriftlige del, jeg forelskede mig i, kan skyldes mange ting. Måske er en del af årsagen, at jeg er udpræget introvert og ganske tænksom til tider. Jeg har således heller ikke særligt gode kompetencer, når det handler om en mundtlig debat; Eller det talte ord idet hele taget.

De, der har kendt eller kender mig, vil måske nok mene at jeg ikke holder mig tilbage, når det handler om at fremsætte mine synspunkter mundtligt. Det er jeg for så vidt enig i. Ikke desto mindre forholder det sig sådan, at jeg foretrækker at udtrykke mig på skrift. Mest af alt fordi jeg så har mulighed for at tænke tingene igennem, inden jeg siger noget.

Engang havde jeg en drøm om at blive journalist. For jeg tænkte, at når jeg nu var så engageret i at skrive … ja, så ville det da være nærliggende. Der er bare den lille hage ved  det, at skulle jeg f. eks interviewe en eller anden – så ville vedkommende ganske givet være gået, inden jeg var kommet frem til, hvordan jeg ville spørge om hvad. Jeg kunne selvfølgelig sørge for at planlægge og nedskrive alting grundigt på forhånd – men mon ikke interviewet så blev en temmelig stiv og strunk affære. 

Det er da i hvert fald ikke sådan, det ser jeg ud i fjernsynet, synes jeg.

Så jeg blev ikke journalist. Jeg blev sygeplejerske. Det meste af mit arbejdsliv har jeg arbejdet i psykiatrien – og jeg har elsket det.

Måske er min ungdoms drøm om erhverv årsagen til at hovedpersonen i min krimiserie, BEATE SEJER LARSSON er journalist – det tror jeg bestemt, i og med samme BEATE ikke kun er en fiktiv person. Jo, jeg skriver fiktion. Men en hel del af BEATES “skæve” liv er stærkt inspireret af mit eget. Noget er direkte autentisk, andet er opdigtet – dog altid med tråde til mit eget liv. 

Heraf vil man kunne udlede – såfremt man stifter bekendtskab med BEATE – at jeg på ingen måde er gået den lige og letteste vej gennem tilværelsen. Hvorom alting er, så er jeg da heldigvis nået frem til et sted, hvor jeg gennem mange år har elsket at være – til trods for de mange omveje, vildveje og bump undervejs. 

Jeg er nået hen til et sted, hvor jeg har tid, rum og ro til at skrive – præcis som jeg altid har drømt om.

Scroll til toppen