Digte

HJEMMESIDE.FRONT .1200 X 700 1 Digte

Skøre og skæve digte –

sjove digte – glade digte – vemodige digte –

triste digte. Digte i mange kategorier.

For sjov – for alvor  –  for lidt af hvert –

men mest af alt for underholdning – 

Digte måske med mening … 

digte med stof til eftertanke.

Digte i to genrer - og en tredje lige så forsigtigt på vej

LIVSFILOSOFI I LOMMEFORMAT.8 8 23.1 Digte

LIVSFILOSOFI i LOMMEFORMAT 

er min første digtsamling.

Her kan du blandt mange andre træffe en af verdens mange håbefulde “Bent´ er”

Her fremtræder netop denne Bent i tegneren Lise Beck Andersens skønne,  finurlige streg.

LÆS OM BOGEN HER

HJEMMESIDE 500 X 700 Digte

GRUK af PHILOSOFUS

er små, småskøre og småskæve rim om livet, dig og mig, med et drys af kærlig ironi. 

En digtsamling er under udarbejdelse.

LÆS MERE OM

PHILOSOFUS

HER

HJEMMESIDE 500 X 700 2 Digte

FØLELSES-

REGISTERET

De fleste af mine digte har humor som en vigtig ingrediens – sommetider, dog, rammer mine tanker noget, der er lidt mere til den følelsesbetonede side.

SIDEN

FØLELSESREGISTERET

ER I SIN SPÆDE START

Utopisk tanke

Mon mennesket en dag  får lært

hvad enkelt er og dog så svært

– der vindes intet af værdi

i ligegyldigt hvilken  krig.

af Birgitte Abdel

Dagens digt - digte til dagen og vejen

Siden Dagens digt – digte til dagen og vejen – opdateres løbende. Her vil du finde såvel dugfriske digte, skrevet netop på dagen i dag, som digte fra glemte gemmer, hjørner og kroge.

DU FINDER SIDEN HER

Præsentation af digteren

Birgitte Abdel

Jeg hedder Birgitte Abdel og er født i 1963.

Siden birgitteabdel.dk  udspringer dels af min store passion for det skrevne ord, dels af den forfatterdrøm, jeg har båret i mig, så længe jeg kan huske tilbage.

At jeg først for få år siden for alvor har gjort noget ved den drøm skyldes at mit liv har været optaget af så meget andet. Så meget andet godt, vil jeg skynde mig at tilføje. Det er min klare overbevisning at der er en tid til alt. Sådan er det i hvert fald for mig. Skal jeg fordybe mig i noget, må andet vige pladsen og vente på den rette tid.

Derfor har min skrive-tid først fundet plads sent i livet.

Jeg har altid elsket at skrive.  Jeg synes ord – såvel talte som skrevne – kan uendeligt meget. 

At det så lige blev den skriftlige del, jeg forelskede mig i, kan skyldes mange ting. Måske er en del af årsagen, at jeg er udpræget introvert og ganske tænksom til tider. Jeg har således heller ikke særligt gode kompetencer, når det handler om en mundtlig debat; Eller det talte ord idet hele taget.

De, der har kendt eller kender mig, vil måske nok mene at jeg ikke holder mig tilbage, når det handler om at fremsætte mine synspunkter mundtligt. Det er jeg for så vidt enig i. Ikke desto mindre forholder det sig sådan, at jeg foretrækker at udtrykke mig på skrift. Mest af alt fordi jeg så har mulighed for at tænke tingene igennem, inden jeg siger noget.

Engang havde jeg en drøm om at blive journalist. For jeg tænkte, at når jeg nu var så engageret i at skrive … ja, så ville det da være nærliggende. Der er bare den lille hage ved  det, at skulle jeg f. eks interviewe en eller anden – så ville vedkommende ganske givet være gået, inden jeg var kommet frem til, hvordan jeg ville spørge om hvad. Jeg kunne selvfølgelig sørge for at planlægge og nedskrive alting grundigt på forhånd – men mon ikke interviewet så blev en temmelig stiv og strunk affære. 

Det er da i hvert fald ikke sådan, det ser jeg ud i fjernsynet, synes jeg.

Så jeg blev ikke journalist. Jeg blev sygeplejerske. Det meste af mit arbejdsliv har jeg arbejdet i psykiatrien – og jeg har elsket det.

Måske er min ungdoms drøm om erhverv årsagen til at hovedpersonen i min krimiserie, BEATE SEJER LARSSON er journalist – det tror jeg bestemt, i og med samme BEATE ikke kun er en fiktiv person. Jo, jeg skriver fiktion. Men en hel del af BEATES “skæve” liv er stærkt inspireret af mit eget. Noget er direkte autentisk, andet er opdigtet – dog altid med tråde til mit eget liv. 

Heraf vil man kunne udlede – såfremt man stifter bekendtskab med BEATE – at jeg på ingen måde er gået den lige og letteste vej gennem tilværelsen. Hvorom alting er, så er jeg da heldigvis nået frem til et sted, hvor jeg gennem mange år har elsket at være – til trods for de mange omveje, vildveje og bump undervejs. 

Jeg er nået hen til et sted, hvor jeg har tid, rum og ro til at skrive – præcis som jeg altid har drømt om.

Scroll to Top