For øvrigt mener jeg …

Nytårsfortsætter

NYTÅRSFORSÆT – Vil du være en ny og bedre udgave af dig selv ?

For få dage siden faldt rådhusuret i slagVi skålede og hilste 2022 velkommentMåske har du aflagt dig selv et løfte –Måske har du et nytårsforsæt omat blive en ny og bedre udgave af dig selv i det nye år… Der er stor mulighed for, at du har et nytårsforsæt – eller måske ovenikøbet flere. Eller

Lidelse

TANKER OM LIDELSE, INSPIRERET AF KNUD ROMER

Lidelse hører med til menneskelivet – ingen af os undgår den. Spørgsmålet er, om der kan være en mening i at blive i lidelsen – blot for en tid – frem for at ville ud af den, hurtigere end det somme tider kan lade sig gøre. Tanker om lidelse, inspireret af et interview med Knud Romer.

Følelser i tale og skrift

FØLELSER I TALE OG SKRIFT

Følelser i tale og skrift Hvordan letter du dit hjerte, når noget tynger dig? Hjælper det dig at tale med en rigtigt god ven/veninde? Føler du dig lettet efter en snak? forløst? Eller oplever du, du ligesom mangler noget?  Sidder du tilbage med en knugende fornemmelse indeni, til trods for, at du har oplevet at være

Omstillingsparat

OMSTILLINGSPARAT PÅ JOB OG I FRITIDEN – kan du følge med?

Vi lever i en tid, hvor alting accelererer med stadigt større hastighed – alting skal hele tiden være større, hurtigere, bedre..konkurrencen kan være hård, når vi hele tiden skal præstere.Såvel på jobbet som i fritiden.  Robust, omstillingsparat  …også i privatlivet…? Robust og omstillingsparat. To ord, vi måske primært kender fra arbejdsmarkedet, hvor de optræder igen

Design uden navn 33

FORANDRINGER MÅ INDGÅ I DIN FORTÆLLING OM DIG

“Det eneste uforanderlige er, at alting er foranderligt”Heraklit Hver især bærer vi på en fortælling om vort liv. I denne fortælling indgår en lang række komponenter. En af disse er de FORANDRINGER, der sker undervejs. Måden, hvorpå de fortælles, indgår i vor personlige fortælling – vor identitet. Når man ikke ser det…   Alt er

TALER DU ORDENTLIGT TIL ELLER OM DIN KOLLEGA

TALER DU ORDENTLIGT TIL – ELLER OM – DIN KOLLEGA?

Psykisk arbejdsmiljø i psykiatrien Har du sagt noget pænt til din kollega i dag? “Ja, selvfølgelig!”, ville de fleste af os nok svare. Men hånden på hjertet – er det nu også helt rigtigt? Tja – hvis det ikke lige var i dag, så må det bestemt have været i går – eller i sidste uge.

ÅBENT BREV TIL EN SAGSBEHANDLER

ÅBENT BREV TIL EN SAGSBEHANDLER

Åbent brev til hvem, det måtte vedrøre Kære sagsbehandler – er du bevidst om konsekvenserne?… Jeg har længe ønsket at færdiggøre et brev, jeg længe har haft liggende i kladdeform. Desværre har jeg gennem de sidste mange måneder ikke haft den fornødne energi.  Nu er jeg imidlertid kommet dertil, hvor jeg føler, jeg må skrive det. Brevet

Nogle forandringer vælger vi selv

Nogle forandringer vælger vi selv, andre vælger os…

Bedst, som vi føler os godt tilpas i livet, kan alting blive vendt op og ned… … og vi befinder os et sted, hvor alting føles ukendt, og veje frem kan være svære at se. Indlægget her er inspireret af en række forandringer, der er sket i mit eget liv gennem de seneste år. Forandringer,

Glædes du over fortiden

GLÆDES DU OVER FORTIDEN, NUTIDEN OG FREMTIDEN?

“Time og dag og uge … dem får vi love at bruge” Sådan lyder en linje i en velkendt sang af Anne Linnet – en smuk sang med en dejlig tekst og masser af mening. For hvor er det rigtigt – tiden er en gave, der gives os. En gave, vi kan forvalte, som vi

Har vi nu også samfundssind ?

HAR VI NU OGSÅ SAMFUNDSSIND?

Mennesker på godt og ondt Jeg lytter ofte til podcast. Et af mine yndlingsprogrammer er Brinkmanns briks. Jeg er en stor fan af  Svend Brinkmann, hvorfor jeg altid ser hen til onsdag, hvor en ny episode kommer. Denne onsdag er dagens tema Det gode menneske – sidste uge hørte vi om Det onde menneske. Hvorvidt

Birgitte Abdel – Philosofus | Birgitte Abdel

Forfatter Birgitte Abdel står bag krimiserien BEATE SEJER LARSSON, og er en digter og fortæller i en blanding mellem den fiktive og autentiske genre.

I serien om Beate er hidtil udkommet  FREMMED FJENDE og KADAVERET PÅ KLOSTERBAKKEN. Du finder bl.a bøgerne hos Forlaget Forfatterskabet. 3 bind, TYNDERE END VAND, er under udarbejdelse.

Forfatterens velkomst

Velkommen til min hjemmeside. Her finder du udover mine digte også information om mine romaner. Og, ikke mindst, på min BLOG hvor det vil være mig en stor glæde at byde dig velkommen.

Udover at handle om mit forfatterskab, handler den også om livet. Det helt almindelige liv, der leves i dagligdagen af dig og mig og alle andre. Ikke i et videnskabeligt perspektiv, vil jeg skynde mig at sige. Jeg er ikke ekspert i noget som helst – end ikke mig selv og mit eget liv. Det bliver de færreste af os vel egentlig – sådan lige med det samme – livet kan jo som bekendt kun forstås bagfra og skal leves forfra.

Min Passion er det skrevne ord – jeg elsker at læse, og jeg elsker at skrive. Jeg skriver om hvad som helst, der falder mig ind. Småt som stort. Hvad som helst, der vækker tanker og følelser i mig, hvad end det er glæde, tristhed, skuffelse eller vrede … eller måske angst.

Det er min overbevisning, at vi alle bør forholde os til livet omkring os – undren og refleksion er det, der bringer os videre i alle henseender. Uden undren og refleksion ville mange “sandheder” forblive statiske, uimodsagte  størrelser.

Nogle sandheder er fakta, der ikke kan rokkes ved, mens andre kommer i et væld af udgaver, alt afhængigt af vort perspektiv.

Fordybelse og fortælling

Som ganske ung havde jeg en drøm om at blive journalist. At jeg ikke blev det, er nok godt det samme – Af natur er jeg introvert og eftertænksom og jeg forestiller mig, at en person jeg skulle interviewe, ville være over alle bjerge, længe før jeg havde fået formuleret et spørgsmål. Næppe særlig hensigtsmæssigt.

Imidlertid har jeg heldigvis kunnet bruge min trang til at fordybe mig i menneskers  fortællinger i det arbejde, jeg valgte; Jeg har været ansat i psykiatrien i mere end 30 år. I skrivende stund er jeg uden arbejde, da der er opstået udfordringer i mit liv, der gør at jeg må finde nye veje og forsøge at se nye muligheder.

Dog er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg fortsat vil beskæftige mig med psykiatri  på en eller anden måde.

Jeg har ikke helt undladt at forfølge min trang til at skrive; De seneste 7-8 år har jeg været fritidsforfatter. De bøger og digte, jeg har skrevet, har ikke kun til hensigt at fortælle en historie, men har tillige et afsæt i min trang til at udtrykke en holdning.

Læs den fulde blog-intro tekst HER

Scroll til toppen