Birgitte Abdel

Portrætfoto, taget i 1968 hos Kehlet Stella Nova, hvortil familien traditionen tro årligt drog på udflugt for at få taget årets familiebilleder

Første etape af mit Forfatterliv

Bøger har siden min barndom været en yderst vigtig bestanddel af mit liv. Jeg har fået læst godnathistorie, så længe jeg kan huske tilbage, også længe efter jeg selv havde lært at læse.

Ligesom jeg holdt af at lytte til historier, holdt jeg også meget af at skrive. Jeg var ikke ret gammel, da jeg skrev børnebogen GRUMLEBYS SKRÆK på min fars gamle Remington skrivemaskine 

Bogen ”udkom” i et oplag på 10 styks, møjsommeligt kopieret og klistret sammen af min far – vi var i en tid, hvor den teknologi, vi kender i dag var science fiction. Familie og venner kunne herefter fornøjes ved at læse om Den Sorte Bande, Gåsen Gorm og en lang række andre figurer, der var udsprunget af min barnlige fantasi – og stærkt inspireret af en af min barndoms litterære helte, Ole Lund Kirkegaard.

Velvidende, at dette produkt næppe havde nogen synderlig litterær værdi, sendte min far mit værk til forlaget Gyldendal, der da også takkede pænt for modtagelse af manuskriptet.

Dog takkedes der nej til tilbuddet om udgivelse – forstå det, hvem der kan.

remington.3 Forfatterliv

Omend denne Remington skrivemaskine ligner ganske meget den maskine, jeg skrev på engang i en anden tid, så er det ikke den originale – desværre. Jeg ville have elsket stadig at eje min fars gamle skrivemaskine i dag, men jeg ved ikke, hvorvidt den stadig findes og i så fald hvor den befinder sig.

Det var så det...

Her endte altså første etape af min spæde forfatterkarriere og drømmene blev puttet i en dyb kommodeskuffe for en tid.

To be continued…

Scroll til toppen