Ethvert liv
Birgitte Abdel

Portrætfoto, taget i 1968 hos Kehlet Stella Nova, hvortil familien traditionen tro årligt drog på udflugt for at få taget årets familiebilleder

Første etape – Forfatterliv

Mit forfatterliv
Bøger har siden min barndom været en yderst vigtig bestanddel af mit liv. Jeg har fået læst godnathistorie, så længe jeg kan huske tilbage, også længe efter jeg selv havde lært at læse.

Ligesom jeg holdt af at lytte til historier, holdt jeg også meget af at skrive. Jeg var ikke ret gammel, da jeg skrev børnebogen GRUMLEBYS SKRÆK på min fars gamle Remington skrivemaskine 

Bogen ”udkom” i et oplag på 10 styks, møjsommeligt kopieret og klistret sammen af min far – vi var i en tid, hvor den teknologi, vi kender i dag var science fiction. Familie og venner kunne herefter fornøjes ved at læse om Den Sorte Bande, Gåsen Gorm og en lang række andre figurer, der var udsprunget af min barnlige fantasi – og stærkt inspireret af en af min barndoms litterære helte, Ole Lund Kirkegaard.

Velvidende, at dette produkt næppe havde nogen synderlig litterær værdi, sendte min far mit værk til forlaget Gyldendal, der da også takkede pænt for modtagelse af manuskriptet.

Dog takkedes der nej til tilbuddet om udgivelse – forstå det, hvem der kan.

remington

Omend denne Remington skrivemaskine ligner ganske meget den maskine, jeg skrev på engang i en anden tid, så er det ikke den originale – desværre. Jeg ville have elsket stadig at eje min fars gamle skrivemaskine i dag, men jeg ved ikke, hvorvidt den stadig findes og i så fald hvor den befinder sig.

Det var så det...

Her endte altså første etape af min spæde forfatterkarriere og drømmene blev puttet i en dyb kommodeskuffe for en tid.

To be continued…

Birgitte Abdel – Philosofus | Birgitte Abdel

Forfatter Birgitte Abdel står bag krimiserien BEATE SEJER LARSSON, og er en digter og fortæller i en blanding mellem den fiktive og autentiske genre.

I serien om Beate er hidtil udkommet  FREMMED FJENDE og KADAVERET PÅ KLOSTERBAKKEN. Du finder bl.a bøgerne hos Forlaget Forfatterskabet. 3 bind, TYNDERE END VAND, er under udarbejdelse.

Forfatterens velkomst

Velkommen til min hjemmeside. Her finder du udover mine digte også information om mine romaner. Og, ikke mindst, på min BLOG hvor det vil være mig en stor glæde at byde dig velkommen.

Udover at handle om mit forfatterskab, handler den også om livet. Det helt almindelige liv, der leves i dagligdagen af dig og mig og alle andre. Ikke i et videnskabeligt perspektiv, vil jeg skynde mig at sige. Jeg er ikke ekspert i noget som helst – end ikke mig selv og mit eget liv. Det bliver de færreste af os vel egentlig – sådan lige med det samme – livet kan jo som bekendt kun forstås bagfra og skal leves forfra.

Min Passion er det skrevne ord – jeg elsker at læse, og jeg elsker at skrive. Jeg skriver om hvad som helst, der falder mig ind. Småt som stort. Hvad som helst, der vækker tanker og følelser i mig, hvad end det er glæde, tristhed, skuffelse eller vrede … eller måske angst.

Det er min overbevisning, at vi alle bør forholde os til livet omkring os – undren og refleksion er det, der bringer os videre i alle henseender. Uden undren og refleksion ville mange “sandheder” forblive statiske, uimodsagte  størrelser.

Nogle sandheder er fakta, der ikke kan rokkes ved, mens andre kommer i et væld af udgaver, alt afhængigt af vort perspektiv.

Fordybelse og fortælling

Som ganske ung havde jeg en drøm om at blive journalist. At jeg ikke blev det, er nok godt det samme – Af natur er jeg introvert og eftertænksom og jeg forestiller mig, at en person jeg skulle interviewe, ville være over alle bjerge, længe før jeg havde fået formuleret et spørgsmål. Næppe særlig hensigtsmæssigt.

Imidlertid har jeg heldigvis kunnet bruge min trang til at fordybe mig i menneskers  fortællinger i det arbejde, jeg valgte; Jeg har været ansat i psykiatrien i mere end 30 år. I skrivende stund er jeg uden arbejde, da der er opstået udfordringer i mit liv, der gør at jeg må finde nye veje og forsøge at se nye muligheder.

Dog er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg fortsat vil beskæftige mig med psykiatri  på en eller anden måde.

Jeg har ikke helt undladt at forfølge min trang til at skrive; De seneste 7-8 år har jeg været fritidsforfatter. De bøger og digte, jeg har skrevet, har ikke kun til hensigt at fortælle en historie, men har tillige et afsæt i min trang til at udtrykke en holdning.

Læs den fulde blog-intro tekst HER

Scroll til toppen