TANKER OM HVERDAG OG LIV – HUDLØST OG HELT TÆT PÅ – BLOG-INTRO

Tanker om hverdag og liv

“At være menneske er svært – det kan ta´ tid at lære … dog er det ganske ordinært – hvad sku´ man ellers være?”
Philosofus

Kære læser


Velkommen til min blog.

Den handler om livet. Det helt almindelige liv, der leves i dagligdagen af dig og mig og alle andre.

Ikke i et videnskabeligt perspektiv, vil jeg skynde mig at sige. Jeg er ikke ekspert i noget som helst – end ikke mig selv og mit eget liv.

Det bliver de færreste af os vel egentlig – sådan lige med det samme – livet kan jo som bekendt kun forstås bagfra og skal leves forfra.

portraet til blog.1

Mit udgangspunkt

Min Passion er det skrevne ord – jeg elsker at læse, og jeg elsker at skrive. Jeg skriver om hvad som helst, der falder mig ind. Småt som stort.

Hvad som helst, der vækker tanker og følelser i mig, hvad end det er glæde, tristhed, skuffelse eller vrede … eller måske angst.

Det er min overbevisning, at vi alle bør forholde os til livet omkring os – undren og refleksion er det, der bringer os videre i alle henseender. Uden undren og refleksion ville mange “sandheder” forblive statiske, uimodsagte  størrelser.

Nogle sandheder er fakta, der ikke kan rokkes ved, mens andre kommer i et væld af udgaver, alt afhængigt af vort perspektiv.

 

 “Alt, hvad vi hører, er en mening og ikke en kendsgerning. Alt, hvad vi ser, er et perspektiv, ikke sandheden. ”

Marcus Aurelius

 

Fordybelse og fortælling

Som ganske ung havde jeg en drøm om at blive journalist. At jeg ikke blev det, er nok godt det samme – Af natur er jeg introvert og eftertænksom og jeg forestiller mig, at en person jeg skulle interviewe, ville være over alle bjerge, længe før jeg havde fået formuleret et spørgsmål. Næppe særlig hensigtsmæssigt.

Imidlertid har jeg heldigvis kunnet bruge min trang til at fordybe mig i menneskers  fortællinger i det arbejde, jeg valgte; Jeg har været ansat i psykiatrien i mere end 30 år. I skrivende stund er jeg uden arbejde, da der er opstået udfordringer i mit liv, der gør at jeg må finde nye veje og forsøge at se nye muligheder.

Dog er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg fortsat vil beskæftige mig med psykiatri  på en eller anden måde.

Jeg har ikke helt undladt at forfølge min trang til at skrive; De seneste 7-8 år har jeg været fritidsforfatter. De bøger og digte, jeg har skrevet, har ikke kun til hensigt at fortælle en historie, men har tillige et afsæt i min trang til at udtrykke en holdning.

Psykiatrien saetter samfundet under lup

Kriser kan have en tendens til at sætte vort liv og verden omkring os under lup…

Modgang og kriser er en del af menneskelivet


Naturligvis vil vi gerne være fri for modgang. Men det er de færreste af os, der går gennem livet uden at støde ind i nogle bump på vejen.

Større eller mindre, for livet er ikke retfærdigt. Ej heller er vi forsynet med samme kræfter til at forcere disse bump.

Hvorom alting er, kan kriser have en tendens til at sætte vort liv og verden omkring os under lup. Kunsten … eller udfordringen, om man vil … er at finde ro og rum til at betragte verden gennem denne lup. Uden at billedet sløres af udefrakommende forstyrrelser.

Ofte er det jo sådan, at andre kan være formidable til at løse vore problemer, ligesom vi kan være sande eksperter i deres.

Andre kan være formidable til at løse vore problemer, ligesom vi kan være sande eksperter i deres…

Hvis jeg var dig og du var mig og vi to var hinanden ku´ den der var det stoerste kvaj maaske forstaa den anden 1

Som nævnt ovenfor er jeg ikke ekspert udi noget som helst. Jeg er psykiatrisk sygeplejerske og fritidsforfatter. Dertil kommer, at jeg for nogle år siden tillige er blevet patient og social klient, hvilket absolut har givet mig anledning til refleksion.

Dette samt det faktum, at jeg derudover er et alt andet end perfekt menneske, danner grundlag for denne blog.

Scroll til toppen