Følelsesregisteret

Digte om følelser

Digte om foelelser. Foelelsesregistret.FRONTjpg Digte om følelser
Digte om foelelser. Foelelsesregistret 1 Digte om følelser

Siden Følelsesregisteret – digte om følelser – vil som siden Dagens digt – digte til dagen og vejen være under vedvarende opbygning. Som udgangspunkt skriver jeg primært digte med et muntert, til tider små-ironisk indhold. Imidlertid sker det, der sniger sig noget mere alvorlig og følelsesbetonet ind.

Digte, der hører under en sådan kategori, vil kunne findes på siden Følelsesregisteret  

Birgitte Abdel

Digte er tanker, sjælen flyder over med …

 

Fra mit inderste

Trygt kapslet ind – ligger de der – følelser, ingen aner hvad er…

Birgitte Abdel

VIGNET 250 X 200 DIGTE FØLELSESREGISTERET.2

Til stede?

Aldrig fortalt

end ikke halvt –

flygtige strejf

fra her og der

splintrede dele

aldrig et hele

blot illusioner,

der var og er.

Birgitte Abdel

VIGNET 250 X 200 DIGTE FOeLELSESREGISTERET.3 Digte om følelser

Tankestrejf

Et strejf af en tanke

båret af vinden

så let – umærkeligt

borte forinden

nogen end ikke jeg

forstod

hvad end den ville og

efterlod.

Birgitte Abdel

VIGNET 250 X 200 DIGTE FOeLELSESREGISTERET Digte om følelser

Enspændersind

Enspændersind

lukker dig ind

sjældent

og altid med

forbehold

Hvad end du ser

slet intet er

uden mit ydre,

mit panser og skjold.

Birgitte Abdel

DIGTE OM FOeLELSER BIRGITTE ABDEL.2 Digte om følelser

Hvor intet er

Forladte,

fortabte,

 ensomme sjæl

for altid forvildet søgte du der,

hvor intet

af alt, hvad

 du længtes mod,

fortvivlende aldrig var eller er.

Birgitte Abdel

DIGTE OM FOeLELSER BIRGITTE ABDEL.1 Digte om følelser

Hvor frihed er

Forsømte,

fordømte,

frygtsomme sind

 for altid alene finder du fred,

hvor intet

menneske

      kommer dig nær,    

forunderligt let  i alene-hed

Birgitte Abdel 

 

Et liv

Et liv, en fortælling, på godt og ondt

Et intet, set i forhold til alt –

fortjener, om blot for et kort sekund

at være til stede, at blive fortalt.

Birgitte Abdel 

fra  fortællingen Beates beretning

En fortælling om et skævt og forfejlet liv

Store som små

Om små blev

store og store blev små,

blev verden måske for svær at forstå

for alle de mange, der førhen var størst

men nu ikke mere og

altid kom først.

Birgitte Abdel 

 

VIGNETTER. DIGTE O. A (1)

Stjernevask

Gid der var vaskedage i him´len

og en af tørresnorene knak,

så blot en smule af stjernevrim´len 

faldt ned og lagde sig i en stak –

en krøllet bunke, hvori jeg ku´ lede

for med lidt held, så tror jeg bestemt

jeg fandt blandt stjernerne, dybest nede

bortkomne drømme, der lå

og var glemt.

Birgitte Abdel

VIGNETTERDIGTE (2)

Ved verdens ende

Mon der er lys ved verdens ende?

Er der monstro en lygtepæl?

Er der en stjerne, nogen kan tænde?

En,  som kan lede min søgende sjæl?

Så jeg kan finde min rette vej –

den, der vil lede mig hen til dig.

Birgitte Abdel

Præsentation af digteren

Birgitte Abdel

Jeg hedder Birgitte Abdel og er født i 1963.

Siden birgitteabdel.dk  udspringer dels af min store passion for det skrevne ord, dels af den forfatterdrøm, jeg har båret i mig, så længe jeg kan huske tilbage.

At jeg først for få år siden for alvor har gjort noget ved den drøm skyldes at mit liv har været optaget af så meget andet. Så meget andet godt, vil jeg skynde mig at tilføje. Det er min klare overbevisning at der er en tid til alt. Sådan er det i hvert fald for mig. Skal jeg fordybe mig i noget, må andet vige pladsen og vente på den rette tid.

Derfor har min skrive-tid først fundet plads sent i livet.

Jeg har altid elsket at skrive.  Jeg synes ord – såvel talte som skrevne – kan uendeligt meget. 

At det så lige blev den skriftlige del, jeg forelskede mig i, kan skyldes mange ting. Måske er en del af årsagen, at jeg er udpræget introvert og ganske tænksom til tider. Jeg har således heller ikke særligt gode kompetencer, når det handler om en mundtlig debat; Eller det talte ord idet hele taget.

De, der har kendt eller kender mig, vil måske nok mene at jeg ikke holder mig tilbage, når det handler om at fremsætte mine synspunkter mundtligt. Det er jeg for så vidt enig i. Ikke desto mindre forholder det sig sådan, at jeg foretrækker at udtrykke mig på skrift. Mest af alt fordi jeg så har mulighed for at tænke tingene igennem, inden jeg siger noget.

Engang havde jeg en drøm om at blive journalist. For jeg tænkte, at når jeg nu var så engageret i at skrive … ja, så ville det da være nærliggende. Der er bare den lille hage ved  det, at skulle jeg f. eks interviewe en eller anden – så ville vedkommende ganske givet være gået, inden jeg var kommet frem til, hvordan jeg ville spørge om hvad. Jeg kunne selvfølgelig sørge for at planlægge og nedskrive alting grundigt på forhånd – men mon ikke interviewet så blev en temmelig stiv og strunk affære. 

Det er da i hvert fald ikke sådan, det ser jeg ud i fjernsynet, synes jeg.

Så jeg blev ikke journalist. Jeg blev sygeplejerske. Det meste af mit arbejdsliv har jeg arbejdet i psykiatrien – og jeg har elsket det.

Måske er min ungdoms drøm om erhverv årsagen til at hovedpersonen i min krimiserie, BEATE SEJER LARSSON er journalist – det tror jeg bestemt, i og med samme BEATE ikke kun er en fiktiv person. Jo, jeg skriver fiktion. Men en hel del af BEATES “skæve” liv er stærkt inspireret af mit eget. Noget er direkte autentisk, andet er opdigtet – dog altid med tråde til mit eget liv. 

Heraf vil man kunne udlede – såfremt man stifter bekendtskab med BEATE – at jeg på ingen måde er gået den lige og letteste vej gennem tilværelsen. Hvorom alting er, så er jeg da heldigvis nået frem til et sted, hvor jeg gennem mange år har elsket at være – til trods for de mange omveje, vildveje og bump undervejs. 

Jeg er nået hen til et sted, hvor jeg har tid, rum og ro til at skrive – præcis som jeg altid har drømt om.

Scroll to Top