Forfatterblog

At skrive er min sande, livslange kærlighed.

Den er altid nær – den svigter aldrig og dør aldrig

Birgitte Abdel

Velkommen til min

forfatterblog

Her vil komme indlæg, der omhandler skriveri.

Jeg bevæger mig indenfor forskellige genrer, idet jeg dels skriver bøger, dels digte – såvel muntre som triste. Find sidstnævnte på siden følelsesregisteret.

Derudover skriver jeg blog. Blogindlæg, der handler om alt andet end skriveri, kan findes her.

For mig er det lettere at skrive end at tale - derfor skriver jeg

DERFOR SKRIVER JEG

Det skrevne sprog har altid faldet mig naturligt – og langt lettere end det talte Derfor skriver jeg Forfatter, digter, blogger eller ej  – så vil jeg aldrig forbinde det at skrive – hvad end det er digte, bøger, blog eller noget fjerde – med at arbejde. For mig er det at skrive en nødvendighed

Læs mere »
Hvorfor blive forfatter? indlæg på forfatterblog

HVORFOR BLIVE FORFATTER?

Forfatter, digter, blogger eller ej  – så vil jeg aldrig forbinde det at skrive – hvad end det er digte, bøger, blog eller noget fjerde – med at arbejde. For mig er det at skrive en nødvendighed – et basalt behov. Hvorfor blive forfatter? Det er et spørgsmål, der findes ganske mange svar på. Måske

Læs mere »
Tema om familie

KRIMI MED GENNEMGÅENDE FAMILIE TEMA

Jeg skriver om familie og relationer Det har aldrig været bevidst – jeg har ikke haft en plan om, at mine bøger skulle kredse om emnet familie. Men det gør de ikke desto mindre, har jeg erfaret i bagklogskabens lys. Og det er næppe tilfældigt.  Jeg tænker de fleste forfattere beskæftigere sig med emner, der

Læs mere »

Læs her om:

Tekster undervejs

Teksterne i fanebladene herunder er uddrag af titler, jeg sideløbende arbejder med, mens jeg skriver bind 3 i serien om journalisten Beate Sejer Larsson, efterforskeren Steinar Knutsson og den franske bulldog Hildur.

Præsentation af forfatteren

Birgitte Abdel

Jeg hedder Birgitte Abdel og er født i 1963.

Siden birgitteabdel.dk  udspringer dels af min store passion for det skrevne ord, dels af den forfatterdrøm, jeg har båret i mig, så længe jeg kan huske tilbage.

At jeg først for få år siden for alvor har gjort noget ved den drøm skyldes at mit liv har været optaget af så meget andet. Så meget andet godt, vil jeg skynde mig at tilføje. Det er min klare overbevisning at der er en tid til alt. Sådan er det i hvert fald for mig. Skal jeg fordybe mig i noget, må andet vige pladsen og vente på den rette tid.

Derfor har min skrive-tid først fundet plads sent i livet.

Jeg har altid elsket at skrive.  Jeg synes ord – såvel talte som skrevne – kan uendeligt meget. 

At det så lige blev den skriftlige del, jeg forelskede mig i, kan skyldes mange ting. Måske er en del af årsagen, at jeg er udpræget introvert og ganske tænksom til tider. Jeg har således heller ikke særligt gode kompetencer, når det handler om en mundtlig debat; Eller det talte ord idet hele taget.

De, der har kendt eller kender mig, vil måske nok mene at jeg ikke holder mig tilbage, når det handler om at fremsætte mine synspunkter mundtligt. Det er jeg for så vidt enig i. Ikke desto mindre forholder det sig sådan, at jeg foretrækker at udtrykke mig på skrift. Mest af alt fordi jeg så har mulighed for at tænke tingene igennem, inden jeg siger noget.

Engang havde jeg en drøm om at blive journalist. For jeg tænkte, at når jeg nu var så engageret i at skrive … ja, så ville det da være nærliggende. Der er bare den lille hage ved  det, at skulle jeg f. eks interviewe en eller anden – så ville vedkommende ganske givet være gået, inden jeg var kommet frem til, hvordan jeg ville spørge om hvad. Jeg kunne selvfølgelig sørge for at planlægge og nedskrive alting grundigt på forhånd – men mon ikke interviewet så blev en temmelig stiv og strunk affære. 

Det er da i hvert fald ikke sådan, det ser jeg ud i fjernsynet, synes jeg.

Så jeg blev ikke journalist. Jeg blev sygeplejerske. Det meste af mit arbejdsliv har jeg arbejdet i psykiatrien – og jeg har elsket det.

Måske er min ungdoms drøm om erhverv årsagen til at hovedpersonen i min krimiserie, BEATE SEJER LARSSON er journalist – det tror jeg bestemt, i og med samme BEATE ikke kun er en fiktiv person. Jo, jeg skriver fiktion. Men en hel del af BEATES “skæve” liv er stærkt inspireret af mit eget. Noget er direkte autentisk, andet er opdigtet – dog altid med tråde til mit eget liv. 

Heraf vil man kunne udlede – såfremt man stifter bekendtskab med BEATE – at jeg på ingen måde er gået den lige og letteste vej gennem tilværelsen. Hvorom alting er, så er jeg da heldigvis nået frem til et sted, hvor jeg gennem mange år har elsket at være – til trods for de mange omveje, vildveje og bump undervejs. 

Jeg er nået hen til et sted, hvor jeg har tid, rum og ro til at skrive – præcis som jeg altid har drømt om.

Scroll to Top